tl
 
L
logga
prick
Julkort 2023 julkort23
prick

Halvårsrapport
Då har ett halvår redan förflutit och vi går mot jul igen när detta skrivs.
Jag börjar lite om de stora förändringarna som pågår i vår ledningsgrupp.
Tommy Bengtsson slutar den sista december och flyttar till Konz i Tyskland, vem som efterträder är nu inne i en pågående process. Känslan är att det lär ta tid innan vi har någon ny på plats så det blir förmodligen en tillfällig lösning så länge. Fredrik Törnström har redan slutat och börjat nytt jobb på Volvo CE i Eskilstuna, han blir ersatt av Sara Lundgren. Niklas Eriksson lämnade bygget för en tjänst i Shippensburg (USA) och efterträddes av Mattias Larsson som verkstadschef på tankflödet. Teknikchef Leif Källmen har beslutat sig för att gå i pension i början på nästa år och där har företaget värvat in en ersättare i Kastriot Gerxhaliu som senast kommer från Volvo Penta i Vara. Melanie Rahic har fått en ny position som chef för en grupp som ska jobba med framtiden i olika system och förbättringar i verksamheten.
Så blir en spännande framtid och vad som kommer hända i ledningsgruppen med en helt ny ledning och vilken väg de vill ta.
Vi har haft en lönerevision under hösten som flutit på relativt bra men processen hade kunnat skötas betydligt bättre av våra produktionsledare som i vissa fall har sagt att vi i IF Metall har satt lönerna vilket är helt fel. Det vi gjort är att kolla listorna vad produktionsledarna satt. Det vi var överens med företaget om var att 2000 kr/person som absolut lägsta höjning (centrala avtalet skulle ge 1225 kr/person för åren 23/24) sedan var resten av potten upp till produktionsledarna att fördela.
I produktionen så har vi haft flertalet störningar framför allt från måleriprocessen där utrustningen har varit minst sagt svajig i sin funktion med många driftstopp som följd. Personalen som jobbar där har gjort ett grymt jobb för att hålla fart på måleriet vid alla haverierna. På materialfronten så har störningarna minskat rejält men så klart det finns vissa saker som stör till och från.
I klubbens verksamhet så har vi börjat titta in i framtiden för att bygga oss starkare. Det är flera förtroendevalda som närmar sig pension och som vi kommer behöva ersätta. Vi har även positioner som står tomma just nu bl.a. en studieorganisatör, men vi skulle även gärna se någon som är sugen på att jobba med försäkringsfrågor. Sedan vill vi ju givetvis ha in förslag till valberedningen på nya (yngre) förtroendevalda överlag som kan stärka klubben i framtiden.
Bemanningsläget är stabilt, vi har ju som vanligt max antalet inhyrda inne hela tiden men företaget sköter avtalet på ett bättre vis. Vi har ju givetvis en önskan och driver linjen med flera anställda men just nu ser företagen en liten sättning i orderintaget och är lite fundersamma på var vi är på väg i konjunkturen.
Vi kommer avsluta året med att ha ledigt i mellandagarna med hjälp av flexibilitetsavtalet, vissa positioner behöver tyvärr jobba men merparten kommer vara lediga.
Så avslutningsvis så vill vi i styrelsen önska en god jul och gott nytt år.
Inskrivet av sekreteraren 2023-12-19

prick

Nomineringsmöte
Det är dags för nomineringsmöte den 27 november kl. 16.15 i matsalen. Vilka poster som ska nomineras ser du här >>> och även vart du anmäler ditt deltagande. Vill du lämna förslag på nominering kontakta valberedningen men glöm inte att fråga personen först om den vill bli nominerad. Vi får besök från Folksam som informerar om förändringar i medlemsförsäkringarna fr.o.m. 2024-01-01. Det är viktigt att man anmäler att man ska vara med på mötet för att vi ska kunna beställa rätt antal förtäring och även att vi får veta ev. specialkost.
Inskrivet av sekreteraren 2023-11-12

prick

Avtalsrörelsen 2023 - Koncernförhandlingen är klar.
Koncernförhandling är nu klar och man har valt att slå ihop år 2023 och 2024. Ny lönen kommer att gälla från 2024-01-01. Två engångsbelopp utbetalas i juli respektive november. Alla förtroendevalda har fått information samt står i vår FaceBook grupp med vilket % tal potten beräknas och storleken på engångsbeloppen. Det Centrala avtalet som man förhandlade utifrån är ett 2-års avtal som löper från 1 april 2023. År 1 på 4,1% och år 2 på 3,3% samt 0,2% till deltidspensionen.Nu kommer fördelning att ske lokalt hos oss utifrån vår löneform. Vi återkommer när vi har mer information.
Inskrivet av sekreteraren 2023-06-18

prick

Summering av första halvåret 2023
Ytterligare ett intensivt halvår läggs till handlingarna, snart med en välförtjänt semester i annalkande.
Hur ska vi sammanfatta detta halvår då? Börjar med att skriva lite om situationen i produktionen vilket ni alla är väl medvetna om, stora störningar från våra leverantörer med material som gör att situationen blir oerhört svårplanerad och allmänt svår att greppa. Eskilstuna stör ju våra kunder i Arvika och Braås med enorma bekymmer på gjutgods som dom i sin tur har problem att få från sina leverantörer. Vi har använt vårt flexibilitetsavtal p.g.a. dessa störningar vid några tillfällen.
Klubben höll ett årsmöte i slutet av februari som var välbesökt. Martin Gunnarsson som är förbundssekreterare var vår gäst. Han fick en rundtur plus att han skötte klubban på mötet med den äran.
I samband med avdelningens årsmöte i Örebro så hade 5 av våra förtroendevalda som blev uppvaktade för att de varit förtroendevalda i 25 år eller längre.
Nu till något helt annat; Vi har i dagarna landat koncernlöneförhandlingarna om lönerna med Volvokoncernen med ett bra resultat. Det är ett av de högre värdena vi fått ut av företaget på många år, så i höst vidtar de lokala förhandlingarna om hur vår pott skall fördelas.
Bemanningsläget skall vi ta upp lite runt, företaget följer nu avtalet efter ordning och det har lett till flera tillsvidareanställningar under våren men från styrelsens sida skulle vi givetvis önskat fler men vi gnuggar vidare.
Alla medlemmar kommer få eller har fått en sommargåva av klubben och vi hoppas ni kommer nyttja den till lite sol och bad under en välbehövlig semester.
Trevlig semester till er alla önskar vi i klubbstyrelsen.
Inskrivet av sekreteraren 2023-07-02

prick
Semesterkort 2023 vykort
prick

Avtalsrörelsen 2023 - Centrala avtalet är klart.
Parterna kom överens om ett nytt avtal innan tidsfristen löpte ut. Det blev ett 2-års avtal som löper från 1 april 2023. År 1 på 4,1% och år 2 på 3,3% samt 0,2% till deltidspensionen. Du kan läsa mer på IF Metalls hemsida.
För oss inom Volvo så ska koncernförhandling ske mellan företaget och de fackliga parterna. Uppdatering - Volvoklubbarna har nu fått kallelse till koncernförhandling och förhandlingarna startar i månadsskiftet maj/juni.
När koncernförhandlingen är klar sker fördelning lokalt hos oss utifrån vår löneform. Vi återkommer när vi har mer information.
Inskrivet av sekreteraren 2023-04-11, 2023-04-27

prick

Familjedag
Volvo Verkstadsklubb Hallsberg bjuder in sina medlemmar med familjer på en familjedag med tipspromenad och förtäring.
Läs mera här >>> om tid, plats och hur du anmäler dig/er.
Inskrivet av sekreteraren 2023-04-11

prick

Årsmötet 2023
Tisdagen den 21 februari genomfördes årsmötet för Verkstadsklubbens i matsalen på Volvo CE Hallsberg. Läs mera här >>> och se bilder från mötet.
Styrelsen, inskrivet av sekreteraren 2023-02-26

prick

Organisation
Klubbens organisation är uppdaterad under respektive flik.
Inskrivet av sekreteraren 2023-02-26

prick

Avtalsrörelsen 2023
Avtalsrörelsen har startat och parterna har överlämnat sina bud till varandra. Du kan följa avtalsrörelsen via IF Metalls hemsida. Det finns information, filmer, nyheter och mycket mer för att man ska kunna följa med vad som händer.
Inskrivet av sekreteraren 2023-01-21

prick

Årsmöte
Tisdagen den 21 februari kl. 16.15 är det årsmöte i matsalen på Volvo CE Hallsberg. Läs mera här >>> vilka som är nominerade och hur du gör för att anmäla ditt deltagande. Anmälan är obligatorisk så att vi vet hur många som kommer.
Välkomna!
Styrelsen, inskrivet av sekreteraren 2023-02-01

prick

Studieinformatör saknas
På nomnineringsmötet hade vi fyllnadsval till studieorganinsatör. Tyvärr har personen vi valde behövt tacka nej. Har du förslag på studieorganisatör så kontakta valberedningen, se under organisation.
Inskrivet av sekreteraren 2023-01-21

prick

Kurskalendarium 2023
Kurskalendarium för IF Metall och ABF finns nu utlagt under Studier/aktuella kurser. Har du frågor eller vill anmäla dig vänd dig till någon i styrelsen så hjälper vi till.
Inskrivet av sekreteraren 2023-01-01, uppdaterad 2023-01-21

prick

Möteskalendarium
Alla datum 2023 för styrelsemöte, medlemsmöte, kontakt- och skyddsombudsmöten och representantskapet är uppdaterade under information/möten
Inskrivet av sekreteraren 2023-01-01

prick
 
logga