tl
 
L
logga
prick

Året 2019 närmar sig sitt slut, jul och nyårshelgerna är snart här. Det ska bli skönt med lite ledighet med en möjlighet till återhämtning och vila.
Verkstadsklubbens styrelse önskar alla medlemmar en riktigt fin jul och ett gott nytt år så ses vi igen i 2020.
Inskrivet av sekreteraren 2019-12-15

prick

Vid klubbens nomineringsmöte den 26/11-19 blev följande nominerade:
Kassör på två år: Jörgen Håkansson
Styrelseledamöter på två år (övernominering): Peter Thuresson, Toni Blanksvärd och Inga Vintervärn
Styrelsesuppleanter på ett år (övernominering): Jan-Olov Carlsson, Tomas Rehnström, Inga Vintervärn, Erik Hemming Gustafsson, Olivia Puhls, Andreas Jacobsson och Sari Annala
Revisor på två år: Lars Karlsson
Revisorsuppleant på ett år: Sune Davidsson
Årsmötet kommer att genomföras i februari 2020.
Inskrivet av sekreteraren 2019-12-15

prick

Nomineringsmötet Volvo Verkstadsklubb - uppdatering:
Plats för möter blir matsalen på Volvo CE kl. 16.15. Läs mera på affischen och hur du anmäler dig: >>>
Den 26 november kommer vi att ha nästa medlemsmöte. De förtroendeuppdrag som då ska nomineras för att sedan väljas på årsmötet är:
En kassör på 2 år
Två styrelseledamöter på 2 år
Tre styrelsesuppleanter på 1 år
En revisor på 2 år
En revisorsuppleant på 1 år
Valberedning är Jan-Åke (Janos) Johansson och Anders Levinsson.
Alla medlemmar är välkomna på medlemsmötet och vi återkommer längre fram om tid och plats.
Inskrivet av sekreteraren 2019-10-06/2019-11-16

prick
Skyddsombudsträff genomfördes i Örebro den 22 oktober och en rapport om dagen finns att läsa här >>>
Inskrivet av sekreteraren 2019-10-27
prick

Styrelsen genomförde sin verksamhetsplanering den 1-2/10 och denna gång var vi i Braås >>> tillsammans med övriga IF Metallklubbar inom Volvo CE.
Inskrivet av sekreteraren 2019-10-06

prick

Våra släpvagnar har nu fått sin nya placering pga flytt av godsporten.
Infart till Volvo CE sker numera via Industrigatan och släpvagnarna är placerade rakt in vid vattentanken. Vid återlämnande ska släpvagnen parkeras på samma plats som den stod på då det är reserverade platser. Se bild på släpvagnarnas egen sida >>>
Inga ändringar har skett i regelverk eller belopp.
Adapter till kontakten ingår inte i hyran utan man måste ha en egen.
Inskrivet av sekreteraren 2019-09-01

prick

Informationsträff för sjukskrivna och arbetslösa medlemmar anordnas av IF Metall Örebro Län. Läs mer om hur man anmäler sig här >>>.
Inskrivet av sekreteraren 2019-09-01

prick

Välkomna tillbaka!
Nu är semestern över och sensommaren bjuder på blandat väder mellan varm sol och regn. Hösten känns lång men innan vi vet ordet av så är det jul och dags för några dagars ledighet. Hur programmen ser ut inför hösten har vi inte fått några besked om ännu eftersom vi nyss återkommit men det presenteras säkert snart av ledningen.
Inskrivet av sekreteraren 2019-08-17

prick

Våra kärror kommer att få en ny placering pga flytt av godsporten men vi vet inte ännu var. Vi återkommer med information så fort vi har flyttat dem till sin nya placering.
Adapter till kontakten ingår inte i hyran utan man måste ha en egen.
Inskrivet av sekreteraren 2019-08-17

prick

Inkomstförsäkring:
Fr.o.m. 1 juli 2019 gäller IF Metalls inkomstförsäkring för alla medlemmar. Blir man ny medlem efter 1 juli 2019 är det 12 månaders kvalificeringstid om man inte kommer från ett förbund där man redan hade inkomstförsäkring.
Försäkringen som administreras av Folksam ingår i medlemskapet och kostar inget extra för de första 100 arbetslösa dagarna (vid inkomst över 25025/taket 960 kr) men man kan teckna frivilliga tillägg. Försäkringen gäller vid ofrivillig arbetslöshet och det är A-kassan som beslutar.
Vill du veta mera så finns mer information att läsa på IF Metalls hemsida eller på Folksams hemsida. Du kan också fråga klubbens försäkringsinformatörer, styrelsen, kontaktombuden eller skyddsombuden.
Inskrivet av sekreteraren 2019-06-27

prick

Mats Andersson är ny som kontaktombud för Kit & Komponentsvets (inkl. kantpress). Vi önskar Mats lycka till i sin nya fackliga roll.
Inga Vintervärn återgår till att vara kontaktombud för tanksvets och tankdetaljsvets.
Det är fortfarande vakans på ett kontaktombud på FMS & Plåtbeklädnad.
Inskrivet av sekreteraren 2019-06-16

prick

Fliken försäkringar är uppdaterad med juristförsäkringen och inkomstförsäkringen.
Inskrivet av sekreteraren 2019-05-26

prick

Tisdagen 14 Maj så var det dax för vårens skyddsombudsträff södra delen. Samma träff gick även i Örebro o Lindesberg så det var bara att välja vilken som passade.
Temat för denna träff var konflikthantering och det är ett mycket bra ämne eftersom vi på våra arbetsplatser har väldig högt tryck i produktionen med mycket att göra och ont om folk bitvis. Som gjort för konflikter?
Kursledare var Peter Persson från Startkraft som höll i ett mycket bra pass som vi nog alla kände var nyttigt, hur man ska bemöta en konflikt på våra arbetsplatser om vi skulle bli inblandade.
Det blev på eftermiddagen grupparbeten med uppgifter på hur vi som skyddsombud skulle på bästa sätt skulle kunna stötta medlemmen. En trevlig dag med både nya och gamla kända skyddsombud. Från vår klubb var vi 7st men borde kunnat ha varit ytterligare några stycken, eller hur? Höstens träff blir antagligen gemensam i Örebro.
Jörgen Håkansson (inskrivet av sekreteraren 2019-05-26)

prick
Styrelseuppleant Inga har ordet:

Bättre sent än aldrig...som nyinvald suppleant i klubbstyrelsen är det dags för en presentation av mig. Jag vill först och främst börja med att tacka för förtroendet!
Inga Vintervärn heter jag och är tillbaka på Volvo nu för tredje gången, jag började första gången 2004 sen har jag varit här några vändor. Jag jobbar- och har främst jobbat på tanksvets, men har även varit en kort period på förmonteringen under en graviditet.
När jag började igen 2017 så frågade "Zeke" ganska omgående om jag ville bli kontaktombud på tanksvets, eftersom jag alltid varit intresserad av fackliga frågor så tackade jag ja direkt. Sen har det rullat på, jag är nu även kontaktombud på KIT-svets samt är med i jämställdhetsgruppen här på Volvo och på avdelningen då detta är min hjärtefråga.
På årsmötet för avdelning 18 den 21/3 blev jag invald som styrelseledamot på 2 år, väldigt ärofyllt och spännande!
Har ni några frågor om det fackliga arbetet här eller på avdelningen så är ni välkomna att kontakta mig så ska jag göra mitt bästa för att svara, det är ju det jag är till för. Jag ser det fackliga arbetet som en chans att hjälpa varandra så alla får det bättre.
Tillsammans är vi starka.
Mvh/Inga
Inskrivet av sekreteraren 2019-04-27

prick

Nyfiken på att bli kontaktombud på svetsen? Det finns en vakans som kontaktombud på ena skiftet på avdelning FMS & Plåtbeklädnad. Är du intresserad och vill veta mera om vad rollen innebär kontakta ordförande Henrik "Zeke" Zegelsson.
Inskrivet av sekreteraren 2019-04-27

prick

Nyfiken på fackliga studier - är du medlem utan förtroendeuppdrag och har inte gått någon medlemsutbildning? Skulle du vilja gå t.ex "Medlem i facket"/"Medlemsutbildning" eller någon annan kurs för medlem (ej förtroendevald). Kontakta i så fall studieorganisatör Erik Hemming Gustafsson eller prata med ditt kontaktombud som kan förmedla anmälan till Erik. Styrelsen har beslutat att medlem som går en medlemsutbildning kommer efter genomgången utbildning att få en biocheck.
Inskrivet av sekreteraren 2019-03-23

prick

Klubbens organisation är nu uppdaterad med de ändringar som blev efter valen på årsmötet. Du kan under "Organisation" se vilket kontaktombud resp. skyddsombud som är för det området där du jobbar.
Inskrivet av sekreteraren 2019-03-23

prick

I "Fritidsguiden 2019" på IF Metalls hemsida hittar du boende som går att hyra via olika klubbar och avdelningar. Läs mera här >>> och se om du hittar något intressant.
Inskrivet av sekreteraren 2019-03-23

prick

Volvomail - alla arbetare (även inhyrda) på Volvo Hallsberg har nu fått ett Outlook konto så att man kan använda Volvomail. Inloggning och temporärt lösenord kommer respektive produktionsledare att dela ut till de som inte har Volvomail sedan tidigare. Detta ingår i ett projekt som heter IDW och det kommer mer information från företaget. IDW kommer att släppas 28 mars och innebär i korta drag att de anställda och inhyrda som inte har en Volvo mobil kan om de så vill ladda ner några appar för att få tillgång till Violin, Outlook mm.
nskrivet av sekreteraren 2019-03-23

prick

Årsmötet den 26 februari 2019 var välbesökt och det är roligt att så många medlemmar vill komma på mötet. Till mötesordförande valdes Anders Karlsson som dagligdags är ordförande i IF Metall avd 18 Örebro Län. Mötet hade ytterligare en gäst som under rapporter fick berätta om vikten av att rösta i EU valet. Flera rapporter lämnades till medlemmarna bl.a. om personalläget och löneförhandlingarna. Vid valen till klubbens förtroendevalda var det övernominering till styrelsesuppleant vilket resulterade i att Inga V blev vald och Andreas J fick lämna styrelsen. Det blev två nya skyddsombud, en utökning av jämställdhetsansvarig, ny revisorssuppleant samt vi har äntligen fått en ungdomsansvarig (har varit ett åldersproblem under flera år).
Så snart som möjligt kommer bilderna och kontaktuppgifterna under "Organisation" att uppdateras.
Inskrivet av sekreteraren 2019-03-09

prick

Årsmöte 2019 sker tisdagen den 26 februari kl. 16.15. Möteslokal blir i matsalen på Volvo CE. På mötet sker val av ordförande, styrelseledamot, styrelse-suppleanter, revisor, revisorssuppleant och övriga klubbfunktionärer. Vilka rapporter som kommer att lämnas är inte klart just nu.
Se affischen här >>>.
Varmt välkomna!
p.s glöm inte att anmäla dig senast 20/2 till Anette, Henrik eller portvakten så vi vet hur mycket förtäring vi ska beställa.
Inskrivet av sekreteraren 2019-01-13, uppdaterat 2019-01-26, uppdaterat 2019-02-03

prick

Kurskatalogerna för IF Metall Örebro Län, LO samt Tvärfackliga studier ABF LO Örebro och Värmland finns nu upplagda under STUDIER/Aktuella kurser.
(Via Volvo's nätverk har det inte gått att öppna upp "Kalendarium IF Metall" eller "ABF LO Tvärfackliga studier". Har nu laddat om dessa pdf dokument och om det fortfarande inte fungerar/access denied så får vi hänvisa dig att öppna dessa dokument hemma/privata nätverk)
Inskrivet av sekreteraren 2019-01-26, uppdaterat 2019-02-03

prick

Möteskalenderium för år 2019 är uppdaterat.
Inskrivet av sekreteraren 2019-01-01

prick
 
logga