tl
 
Årsmöte i IF Metall avd 18 Örebro Län
 

Torsdagen den 21 mars 2024 var det årsmöte för avdelning 18 Örebro Län. För er medlemmar i Volvo CE Hallsbergs Verkstadsklubb var sju representanter på plats. Det var Henrik Zegelsson, Anders Sigurdsson, Anette Nilsson, Mats Andersson, Joakim Vintervärn, Jan-Olov Carlsson och Ida Lindh. Inga Vintervärn deltog också men via sin plats i avdelningsstyrelsen. Klubben har sju platser och det är baserat på antalet anställda medlemmar.

Årsmötet började kl 14.00 och innan dess hade vi haft konferens med föreläsningar. Först ut på förmiddagen var Obesitas/HOBS Sverige som berättade om sin verksamhet och hur man kan koppla det till fackliga arbetet. Vilka fördomar som möter människor i det dagliga livet från skola, arbetsgivare, arbetskamrater mm p.g.a. sin vikt. Mycket intressant. Mikael Romell från Folksam infomerade om förändringarna som trädde i kraft vid årsskiftet på medlemsförsäkringar. Därefter var det en rapport från konflikten med Tesla Sverige.

Under mötet var det sedvanliga årsmötesförhandlingar med val och rapporter.

Till ordförande för avdelning 18 Örebro Län valdes Inga Vintervärn. Avgående ordförande Greger Kammerland önskade Inga lycka till. Vi i Verkstadsklubbens styrelse är stolta att en förtroendevald från Volvo i Hallsberg har valts till ordförande och även som första kvinna på posten. Vi önskar Inga all lycka till i sitt nya uppdrag. Inga kvarstår även i styrelsen på Verkstadsklubben som vice ordförande.

Ida Lindh rapporterade från ungdomskommittén i avdelningen och hur de arbetar mot skolorna och skolungdomar. Ungdomskommittén har värvar många att bli studerandemedlemmar.

Patrik Eklund utsågs till hedersmedlem efter att ha haft förtroendeuppdrag i 25 år. Han uppvaktades med blommor och ljusstakar vilket överlämnades av mötets ordförande Gunnar L. Patrik har varit skyddsombud i 25-26 år och de senaste åren även kontaktombud.

 
bild 1 bild 2 bild 3
 
bild 4 bild 5 bild 6
 
(foton: Henrik Zegelsson, Anette Nilsson och Ida Lindh)
 
logga