tl
 
L
logga
prick
Snart är även år 2017 till ända och vi tar nya tag år 2018. Innan dess tittar vi i backspegeln vad som hänt sedan semestern:
* Precis innan vi gick på semester avslutades löneförhandlingarna på koncernnivå men tyvärr tog det hela hösten innan det blev klart även lokalt.
* Några medlemmar tillika arbetskamrater har slutat med pension och vi önskar dem all lycka till som pensionärer.
* Det som varit störst fokus på hela hösten har varit omställningen til One Line på monteringen och arbetet pågår fortfarande.
* Vi blev moderna och skaffade swish till klubben vid hyra av kärrorna.
* I november var det skyddsombudsträff och det var en mycket bra dag med fokus på missbruk.
* Styrelsen hade sin årliga verksamhetsutvecklingsdag.
* På medlemsmöte skedde nomineringar inför årsmötet och det blev en övernominering till suppleant. Vi testade att förlägga mötet i matsalen och det blev uppskattat.
Väl mött igen 2018.
Styrelsen för Volvo Verkstadsklubb via sekreteraren 2017-12-17.
prick

Hej!
Erik heter jag och trots att jag inte sitter i styrelsen, så fick jag äran att hålla i ordet, med en liten presentation.  33 år, bor i Örebro, och har jobbat på Volvo i ca 10 år nu, med ett lite uppehåll -08. Under mina år här, så har jag varit runt på lite olika avdelningar, men hör nu hemma på hyttsvetsen.
Jag gick med i facket direkt, och var nöjd med att ha det så. Eftersom man är nyfiken, så beslutade jag att gå en medlemsutbildning, vilket skapade ett större intresse för det fackliga arbetet, och efter lite tjat från en kollega, så visade jag intresse för att bli mer aktiv, och blev vald som kontaktombud.
Efter senaste årsmötet, så har jag även fått förtroendet att bli studieorganisatör, vilket känns väldigt roligt och utmanande. Har varit en liten utmaning att finna balans i det vanliga jobbet och det allt utökande fackliga arbetet, men man får mer för varje dag. Sitter även med i studiekomitten på avdelningen där vi planerar kurser, kalendarium, besöker arbetsplater, håller kurser, mm.
Det var lite om mig och vad jag gör. Vill bara till sist säga till alla medlemmar, gå en medlemsutbildning, även om man inte vill engagera sig, så är det nyttigt att gå. Ta reda på vad facket faktiskt gör, vad ni betalar för, och varför det är viktigt att vi som arbetare håller ihop. Det kan öppna upp för ett intresse att jobba mer fackligt, och det är fantastiskt rolig och lärorikt.
Inskrivet av sekreteraren 2017-11-04.

prick

Här på hemsidan har det varit stiltje av datortekniska orsaker. Den dator som programvaran finns installerad på har inte varit tillgänglig sedan i juli men nu har den äntligen tittat fram i all bråten hemma hos sekreteraren tillika webmastern.
Förhoppningsvis hittar vi saker att skriva om under resten av hösten och då kommer det att läggas ut så snabbt som möjligt.
Med förhoppning om en fin höst till er alla.
Inskrivet av sekreteraren 2017-10-08.

prick
Semestern närmar sig med stormsteg så då är det dags att summera det gångna halvåret under år 2017 och bl.a har följande hänt:
* Vi hade besök av ombudsman Jennie Nylund som informerade om den pågående avtalsrörelsen.
* Vi hade årsmöte den 28:e februari och vi hade rekord i antal medlemmar som kom på mötet. Efter valen på mötet vissade det sig att det var en del skiften i styrelsen.
* Klubben hade 6 representanter närvarande på årsmötet för IF Metall Örebro Län den 23 mars.
* Centrala avtalet var bara ettårigt och det var tufft för förhandlarna men till slut enades man om ett treårigt avtal.
* Anette och Henrik var på IF Metall Örebro Län's avtalskonferens.
* One Line företagets stora projekt har varit intensivt under hela våren med olika projektgrupper, förhandlingar mm.
* Koncernförhandlingarna startade efter att de centrala avtalen blev klara och i skrivande stund är det inte riktigt klart.
Inskrivet av sekreteraren 2017-06-29.
prick

Dags för styrelsesuppleant Tomas att presentera sig med några rader:
Jag började jobba på Volvo 1984 direkt efter skolan. Jag har jobbat som montör, bättringsmålare och numera på logistik.
Är 51 år och bor i Mariedamm. Är allmänt sportintresserad och är ordförande i Skyllbergs IK.
Har blivit fackligt intresserad på äldre dar efter att ha gått några fackliga kurser. Är kontaktombud och blev på årsmötet i år invald i styrelsen som suppleant.
Inskrivet av sekreteraren 2017-06-06.

prick

Styrelsesuppleant Andreas skriver så här:
Då blev det min tur att presentera mig.
För de allra flesta är jag känd som "Raggarn", ett namn jag fick i November 1997, den första dagen jag började på lastarmonteringen på Volvo. Namnet kommer av att det inte fanns skor i min storlek så jag fick använda mina privata boots första dagen. Det har hängt med sedan dess och känns, i och med mitt intresse för gamla bilar, som att det är "jag".
Vem är då "Raggarn"? Jag är en kille på 39 år som är uppväxt på landet en bit utanför Östansjö. Efter en gymnasieutbildning där jag utbildade mig till bilmekaniker, några sommarjobb och diverse ströjobb så hamnade jag  på Volvo Hallsberg. Som så många andra så skulle jag "bara jobba där till våren", och det har nu snart blivit 20år till den våren....
Jag har sammantaget trivts bra på Volvo där jag jobbat med lite olika saker som montering, justering, slutkontroll och de senaste åren på kvalitetsavdelningen där jag främst gör revisioner och kalibrerar skruvdragare/momentnycklar.
Jag och min sambo bor i ett hus utanför Vretstorp med våran hund och katt. Fritiden ägnas bland annat åt att umgås med familj och vänner, lyssna på musik (gärna då 80-tals hårdrock - mitt smeknamn till trots). Till sommaren väntar vi tillökning då vårt första barn är planerat, något jag självklart ser fram emot.
På den fackliga fronten så är jag invald som suppleant i styrelsen vilket jag tycker är kul och spännande. Jag är ju lite av en "rookie" inom facket och har därför ett par utbildningar inplanerade för att öka på min kompetens. Jag hoppas att jag med sunt förnuft och ett öppet sätt skall bli en tillgång för såväl medlemmar som styrelse på Volvo Hallsberg.
Jag välkomnar samtal och frågor. Även om jag vet att jag inte kommer kunna svara direkt på alla, så lovar jag att göra mitt bästa för att ta reda på och även förmedla era åsikter till styrelsen.
Väl mött // Andreas
Inskrivet av sekreteraren 2017-04-23.

prick

Ordföranden Henrik Zegelsson skriver så här:
Hej alla medlemmar.
Skulle vilja börja med att tacka för det stora förtroendet jag  fick på årsmötet att få leda verkstadsklubben.
Oerhört roligt att se att det kom så många medlemmar på årsmötet, det ger oss ett bra underlag och jag hoppas på flera välbesökta möten framöver.
Det första jag skulle vilja börja med att säga är att det känns som en fantastisk utmaning som jag kommer ta mig an med den största ödmjukhet och intresse för uppgiften.
Jag hoppas även på att vi kan bredda vår synlighet ute i verksamheten med våra kontakt- & skyddsombud i spetsen men även att vi i styrelsen skall var synliga och lättillgängliga för våra medlemmar.
Nu går vi in i en omställningsperiod i företaget som blir oerhört spännande/utmanande för oss från fackligt och arbetsmiljömässiga förhållanden.
Så se till att ta er tid och sätt er in i vad som sker eller ska ske runt omställnings arbetet i One line. Det är vår framtid det handlar om, våga fråga om det är något ni vill veta så gör vi vårt bästa för att svara på era frågor och framförallt all info till oss om vad som sker är jätteviktig för oss alla.
Avslutningsvis vill jag tacka Börje för allt jobb han har lagt ner för klubben i många år.
Inskrivet av sekreteraren 2017-03-17.

prick
Eftersom det blivit en del förändringar i styrelsen så ska Henrik, Tomas och Andreas få skriva de tre kommande "Styrelsen har ordet". Först ut är Henrik som ny ordförande och nu väntar vi på att få se vad han tänker skriva om. Publiceras inom en snar framtid.
Styrelsen för Volvo Verkstadsklubb via sekreteraren 2017-03-05.
prick

One line
Företaget har som alla vet startat upp ett omställningsprojekt för monteringen kallat ” one line”. Som det engelska namnet säger så går det ut på att samla all montering av hytter på en bana.
Just nu så pågår en förstudie om projektet, den leds av en styrgrupp i företaget där verkstadsklubben har en representant.
På senaste styrgruppsmötet togs det beslut att gå vidare med ett förslag om hur banan ska se ut. Verkstadsklubben valde att inte delta i det beslutet. Vi ansåg att det inte fanns nog med underlag för att säga ja, de största invändningarna vi har mot att gå vidare är:
-arbetsorganisationen
-bufferten
-vad är vinsten med att göra så här.
När förstudien är klar kommer ett antal arbetsgrupper att bildas. Vi kommer att återkomma med information om dessa när de startas upp
Styrelsen för Volvo Verkstadsklubb via sekreteraren 2017-02-12.

prick

Nytt år, nya möjligheter - vad ska vi skriva om i år då? Finns det önskemål från er medlemmar så säg till någon i styrelsen. Ibland är det svårt att komma på något att skriva om då syftet med "Styrelsen har ordet" är att det ska inte handla om något som bör stå under nyheter. Det ska vara något roligt eller tankvärt eller bara något vi vill nå ut med till er medlemmar.

Med önskan om ett riktigt bra 2017!

Styrelsen för Volvo Verkstadsklubb via sekreteraren 2017-01-08.

prick
 
logga