tl
 
L
logga
prick
Snart ser vi slutet av året 2015 och en summering av höstens fackliga arbete.
- En ny släpkärra med kåpa införskaffades och den gamla släpkärran såldes till en medlem.
- Vår ordförande blev utsedd att få delta i avtalsrådet inför nytt Centralt avtal som ska gälla från 2016-04-01. Ett förslag till nytt avtal fasttälldes och nu väntar vi på att de centrala förhandlingsparterna ska börja förhandla.
- Vi hade flera medlemmar som gick utbildningar.
- På nomineringsmötet i november skedde nomineringar till de uppdrag i styrelsen som ska väljas på årsmötet. Det blev även detta år övernominering till suppleant men även till ledamot. Nu hoppas och räknar vi med ett spännande och välbesökt årsmöte.
Det här var ett axplock från höstens arbet och vi från styrelsen vill önska alla medlemmar en riktigt GOD JUL, ett GOTT NYTT ÅR och att vi alla återkommer utvilade och pigga med nya friska tag för år 2016.
Styrelsen för Volvo Verkstadsklubb via sekreteraren 2015-12-13.
prick

Verkstadsklubbens styrelse hade en dag i oktober den årliga sittningen då vi tog fram verksamhetsmålen för det kommande året. Vi stämde också av vår vision, våra spelregler samt status för de verksamhetsmål som varit under året.
Några av de kommande punkterna som vi fastställde att arbeta med:
- Rutiner och struktur: Denna punkt har vi haft med ett par år redan men då det är ett stort område vill vi fortsätta att fokusera på detta.
- Se över organisationen: Inför årsmötet med val av förtroendevalda så är det bra att se över organisationen för att ge valberedningen rätt förutsättningar.
-Uppdragsbeskrivningar: Finns sedan förut men behöver en översyn.
- Studier: Vi vill att mer medlemmar ska vilja gå medlemsutbildningar och vi kommer bl.a. att se över hur vi informerar om kommande kurser.
Självklart arbetar vi också med allt löpande och försöker hålla er medlemmar informerade via hemsidan, anslagstavlorna men framför allt via era kontaktombud och skyddsombud.
Styrelsen för Volvo Verkstadsklubb via sekreteraren 2015-11-22.

prick

Hej!
Nu är hösten här och vintern på intågande och då vill vi slå ett slag för fritidsförmåner genom IF Metall.
Det finns en hel del förmåner som vi inte tänker på. Bland annat så finns det stugor att hyra på hösten, vintern, våren eller sommar i  Säfsen, Kloten mm. Danmark och Soliga Spanien erbjuder stugor och lägenheter. Fritidsboendet via "Fritidsguiden - IF Metall" hittar du här >>> 
Att ständigt lära sig nya saker och förstå alla förmåner genom livet  finns en uppsjö av utbildningar och studiecirklar som erbjuds av IF METALL vårat egna utbildningsförbund ABF och LO, det bästa är att dom är gratis och man får ledigt och ersättning för förlorad lön eller ett stipendium.
När man går utbildning får man ersättning för förlorad arbetsinkomst eller stipendium. Vid studiecirkel  finns 1000 kronan, man tar bara kontakt med klubbens studieansvarige så sköter han om anmälan och har all information man behöver.
Man kan besöka den Mekaniska verkstaden på Skansen i Stockholm där man kan få inblick hur en industriarbetares vardag såg ut på 1920-talet. På plats finns pensionerade IF Metallmedlemmar som gärna visar och berättar.
En lokal facklig förmån är släpkärrorna som vi kan hyra för en symbolisk summa.
// Sammanställt av Toni och Rickard.
Inskrivet av sekreteraren 2015-10-10.

prick

Information från ordförande Börje om vad som är på gång hösten 2015:
Nu startar hösten efter en för alla välbehövd semester, med mycket fackliga aktiviteter, redan vecka 34 har koncernnämnden sammanträde.
Sedan rullar det på med de olika grupperna om framtidsfabriken, skyddskommittémöten, VCE skyddsråd och olika koncerngemensamma konstellationer.
Vecka 36 har IF Metall avdelning 18 Örebro län planering för 2016 och samma vecka är det koncernutskottets arbetsmiljökonferens samt koncernutskottsmöte.
Vecka 38 har VCE Metall-råd möte och avtalsrådet samlas i Stockholm för att börja den nya avtalsrörelsen. Så rullar det på med att Klubbstyrelsen kommer att ha en planeringsdag vecka 43 och arbetstidsförhandlingar kommer att genomföras under slutet av året. Vi kommer att fortsätta arbetet med att utveckla klubben mot vår vision.
Vecka 47 samlas avtalsrådet för en tvådagars överläggning och klubben har nomineringsmöte. Det finns även mycket fackliga utbildningar att delta i både för medlemmar och förtroendevalda.
Inskrivet av sekreteraren 2015-08-13.

prick
Halva år 2015 har passerat och vi längtar säkert efter semester allihopa. Vad har då hänt under de sex första månaderna av detta år?
Några punkter och händelser som passerat som vi kan blicka tillbaka till.
* Den 26:e februari var det årsmöte och till klubbens stora glädje var det mycket välbesökt. Vi hoppas nu att många medlemmar upptäckte att gå på klubbmöte kan vara trevligt och intressant så välkomna igen till nomineringsmötet i november.
* Lönerna för det tredje avtalsåret koncernförhandlades och därefter fördelades potten på lokal nivå. Tidplanen höll och alla hade fått sin nya lön i majlönen med retroaktivt för april. Några få ärenden anmäldes till lönekommittén och dessa är tyvärr inte klara.
*Tidningen Expo har kommit ut med två nummer under våren och dessa finns att låna på klubbexpeditionen.
*Den 28:e april var det skyddsombudsträff i Hallsberg med en bra föreläsare vilket var uppskattat.
*Klubbens representation i arbetsgrupperna för Framtidsfabriken är utsedda. Det är bara en grupp som har startat arbetet men innan vi går på semestern så kommer styrelsen samt övriga representanter att få en information.
*Styrelsens verksamhetsutveckling pågår och följer plan. Vi har t.ex. sett över introduktionsmaterialet, intervjuat alla kontakt- och skyddsombud, samlar idéer och tankar om utveckling av hemsidan.
Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt fin och trevlig semester så ses vi i augusti igen!
Styrelsen på Volvo Verkstadsklubb Hallsberg
Inskrivet av sekreteraren 2015-06-27.
prick

Ordförande Börje Andersson om "Facklig representation i Framtidsfabriken":
Framtidsfabriken är ett projekt som skall göra oss effektivare på ett smartare sätt än hur vi jobbar nu.
Det är viktigt att vi från fackligt håll kan vara med och påverka så att vi får arbetsplatser med god arbetsmiljö samt arbetsplatser med så stort och varierat innehåll som möjligt och där det även finns möjligheter till utveckling.
I projektet finns det olika grupper där vi har utsett fackliga förtroendevalda att sitta med. Vi har även taget hjälp utifrån av Svante Bylund som har arbetat på förbundskontorets utvecklingsenhet för att kunna få in tänket från det hållbara arbetet (IF Metalls hållbart arbete). Diskussioner har förts med Svante om att han vid behov ev. deltar i gruppen organisation/arbetstider/kompetens men inget är bestämt ännu.
I de olika projekt grupperna deltar följande fackliga representanter:

  • ·         Styrgrupp - Peter Thuresson
  • ·         Referensgrupp - fackliga företrädare från alla organisationerna
  • ·         Hyttsvets - Erik Hemming Gustafsson
  • ·         Målning/automation - Jan-Olov Carlsson
  • ·         Montering - Rickard Johansson
  • ·         Tank/svets - Henrik Zegelsson
  • ·         Organisation/arbetstider/kompetens - Peter Thuresson
  • ·         Logistik - Tomas Renström

När arbetet i projektgrupperna kommer igång och om du har frågor så vänd dig då till resp. representant.
Inskrivet av sekreteraren 2015-05-31.

prick

Styrelsesuppleant Henrik Zegelsson:
Hej
Skulle vilja börja med att tacka för förtroendet jag fick på årsmötet.
Att få sitta med i klubbstyrelsen (Suppleant) är oerhört kul utmaning för mig. Jag kommer försöka jobba med att synliggöra vår klubb hos medlemmarna, det är ett jobb som kommer påbörjas nu under våren ihop med Jan-Olov Carlsson.
För er som inte känner mig så har jag jobbat på Volvo i cirka 25 år och har haft fackliga uppdrag till och från under denna tid.  Just nu är jag skyddsombud
Sedan så är jag även ordförande för Volvo fritid där mitt huvud område är att vara sektionsledare för golfsektionen
Skulle verkligen vilja uppmana folk som har idéer att komma till oss i styrelsen med förslag på verksamhet som vi kan ta tag i både inom det fackliga och på fritidsverksamheten för att kunna få till en ännu bättre verksamhet med flera deltagare. Utan era idéer så blir verksamheten svagare för vi är inga supermänniskor som sitter med på dessa positioner utan vi gör vårt bästa för att bidra till verksamheten. Utan er ingen verksamhet för det är trots allt så att det är medlemmarna som gör facket 
Skulle även vilja uppmana alla att tillbudsrapportera saker som händer i den dagliga driften för att vi skall kunna få till en ännu bättre arbetsmiljö. 
Nu hoppas jag att våren/försommaren tar och infinner sig på riktigt så vi får lite värme och sol.
Inskrivet av sekreteraren 2015-04-21.

prick
Styrelsesuppleant Rickard Johansson:
Äntligen Mars och det går mot ljusare tider, vår, sommar, sol och glädje äntligen lite värme!
Denna gång fick jag äran att skriva ett par rader sedan jag på årsmötet blev invald i styrelsen. Årsmötet som ägde rum på hotell Stinsen den 26/2 lockade rekord många deltagare pga. övernomineringar, vilket var jätteroligt. Det bjöds på landgång och lottdragning när rösträkningen pågick.
Då fick jag ordet o skriva lite om mig själv. Jag började på Volvo september 2002 på hyttmonteringen och blev då metallare direkt, sen tog det ett par år innan jag blev förtroendevald på min arbetslina som kontaktombud. Sedan dess har jag hunnit med en hel del utbildningar och fått äran att delta på ett par konferenser. En om flexibilitet o bemanning och en ungdomskonferens vilket var mycket intressant, speciellt att få träffa förtroendevalda ungdomar inom IF metall från Sveriges alla Volvofabriker. Förra året (2014) fick jag äran att gå en rad utbildningar och det ledde till att jag blev nominerad till styrelsesuppleant på klubbens nomineringsmöte.
I och med denna röstning så blev jag invald i styrelsen och får då tacka för detta förtroende. För er som inte vet vem jag är så har jag min arbetsplats på dumpersmonteringen och har varit där sedan 2002. Om det är något ni undrar så hör gärna av er och om jag inte kan svara så tar jag gärna reda på svaret åt er.
Inskrivet av sekreteraren 2015-03-18.
prick

Hej,
Nu är det redan februari, (när jag skrev detta), det är otroligt vad fort det går när man har roligt!
En del kallar det för ”Vabruari” och jag kan förstå vad som menas, barnen har kommit igång i skolan och blandat sjukdomar med varandra som de sen snällt delar med sig av, till alla!
Inom det politiska har det väl lugnat ned sig lite efter allt ”tjafs” som varit då oppositionen inte ville rösta för vår budget. Fortfarande så är det ju ett parlamentariskt läge men i.o.m. decemberuppgörelsen så är det lite bättre men inte mycket. Den uppgörelsen bidrog till att vi slapp det extra val som blev utlyst, bra eller dåligt beror nog på vem man frågar, jag tyckte det var skönt att det inte blev av eftersom jag var valledare i Askersunds arbetarekommun i tre val innan så är jag lite sliten. Ett val till hade nog blivit jobbigt.
Nu har det snart gått ett år sen jag blev invald som suppleant i  IF Metalls avdelningstyrelsen i Örebro, mycket intressant att vara med där då det är aktuella frågor som tas upp till behandling och man får vara med och påverka besluten. Det är också roligt att få lära känna lite nytt folk och höra hur det funkar på arbetsplatserna där de arbetar och vad de har för ideèr rent fackligt för att utveckla sig. Den 26 mars är det nytt årsmöte i Avd 18 Örebro och då får vi se om jag får fortsatt förtroende, jag hoppas det.
Men innan det årsmötet så har vi vårt eget årsmöte i klubben den 26 februari som jag hoppas ni kommer på, det kommer att äga rum på Hotell Stinsen , mer info om det finns på anslagstavlan eller på klubbens hemsida.
Med vänliga fackliga hälsningar
Jan-Olov Carlsson
Inskrivet av sekreteraren 2015-02-15.

prick

Nytt år och ljuset är åter
 2015 – en riktigt god fortsättning till alla våra medlemmar. Återigen är midvintersolståndet passerat och dagarna blir ljusare och ljusare.
Efter en välbehövlig ledighet och vila över jul- och nyårshelgen är vi åter i arbete.
Glädjande är att vårens program är klart mycket bättre än den höst som passerade och att vi har högre volymer.
Nygamla medarbetare har kommit tillbaka under veckan som gått och vi välkomnar dem åter till oss. De som är åter i arbete har tidigare varit anställda, inhyrda eller Volvostegare. Vi från Verkstadsklubben hade önskat att de nya medarbetarna fått bli anställda men de är nu inhyrda. Vi hoppas att volymerna innebär att ännu fler får komma till oss och arbeta men det är inget vi vet i dag.
Nu har vi några hela veckor framför oss innan vårens helger kommer och bryter av vardagen så vi ser fram emot påsk, 1:a maj, Kristi Himmelfärd, Midsommar och sedan är det semester.
Styrelsen på Volvo Verkstadsklubb Hallsberg
Inskrivet av sekreteraren 2015-01-17.

pr
 
logga