tl
 
L
logga
prick
Julkort 2022 julkort
prick
Sammanfattning av hösten 2022
Hej alla medlemmar
Här kommer en kort sammanfattning av en intensiv höst.
Som ni alla har känt av så har vi fortfarande ett extremt bra produktionsläge i fabriken. Det är många av er som sliter hårt och gör en enorm insats för att vi ska hinna med att producera det som våra kunder vill ha.
Från klubbens sida har vi jobbat hårt med att få till flera tillsvidareanställningar och minska antalet inhyrda. Vi har nått målet om max 10% inhyrda och även fått till ett antal tillsvidareanställningar. Senaste omgången var det 15 personer som fick tillsvidareanställning och nu runt jul/nyår kommer ett litet antal till erbjudas en tillsvidareanställning. Som vanligt så möts våra önskningar av en kall syn om att vi inte får anställa för många utan att det är bättre att folk går i otrygga anställningar enligt vår ledning men vi kämpar på.
Det har varit en hel del övertidsuttag under året på många avdelningar och vi går mot nytt rekord i övertid på helårsbasis, denna fakta är presenterad för ledningen och det återstår att se vad det leder till.
Klubben har stått värd för koncernkonferensen för IF Metalls alla Volvoklubbar i Sverige. Alla våra besökare och gäster var mycket nöjda med vårt arrangemang. Under konferensen så hade vi besök av IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson som var i vår fabrik på besök. Även AB Volvos VD Martin Lundstedt var på plats och gick runt i fabriken. Han ställde en del bra frågor till vår ledning – framför allt till Tommy om varför vi har det så trångt i fabriken.
Vi hade 3 representanter från klubben som deltog under IF Metalls femte ordinarie kongress i Göteborg.
Vi har även haft ett nomineringsmöte som hölls i slutet av november, det var välbesökt och det är vi tacksamma över. Under mötet rapporterades det att vi har några övernomineringar mot styrelsen så kom gärna och gör eran röst hörd på årsmötet den 21/2 2023 där vi får besök av IF Metalls förbundssekreterare Martin Gunnarsson. Årsmötet hålls i matsalen klockan 16.15, mer information kommer närmare årsmötet.
Med dom orden skulle jag bara vilja passa på att önska en god jul och gott nytt år och hoppas ni får den välbehövliga vilan som verkar kunna bli i mellandagarna för de allra flesta tack vare vårt nya flexibilitetsavtal. 
Med vänlig hälsning
Henrik Zegelsson, Volvo Verkstadsklubb
Inskrivet av sekreteraren 2022-12-17
prick

Studieorganisatör saknas - inte längre!
På nomineringsmötet skedde fyllnadsval för studieorganisatör. Hanna Skytt på monteringsbanan valdes till uppdraget. Hanna ska nu få gå en del utbildningar men vill du anmäla dig till en kurs så kan du prata med Hanna redan nu.
Vi i styrelsen önskar Hanna lycka till med sitt uppdrag.
Inskrivet av sekreteraren 2022-12-17

prick

Nomineringsmöte
Det är dags för nomineringsmöte den 22 november kl. 16.15 i matsalen.
Vilka poster som ska nomineras ser du här >>> och även vart du anmäler ditt deltagande. Vill du lämna förslag på nominering kontakta valberedningen men glöm inte att fråga personen först om den vill bli nominerad.
Det är viktigt att man anmäler att man ska vara med på mötet för att vi ska kunna beställa rätt antal förtäring och även att vi får veta ev. specialkost.
Inskrivet av sekreteraren 2022-10-30

prick

Våra släpkärror.
Alla som hyr våra släplärror hjälps åt att hålla dem i fins skick. När kärran återlämnas sopar man rent. Är något trasigt på kärran eller om man råkat göra en skada anmäler man detta till någon av våra ansvariga för släpkärrorna.
Läs mer under Information/kärror.
Inskrivet av sekreteraren 2022-10-30

prick

Studieorganisatör saknas.
Det finns för närvarande ingen studieorganisatör inom klubben. Aktuella kurser so mriktar sig till alla medlemmar sätts upp på anslagstavlorna samt finns att hitta här på hemsidan under "Studier".
Vill du anmäla dig till en kurs prata med ditt kontaktombud, skyddsombud eller någon i styrelsen så ser vi till att skicka in din anmälan.
Inskrivet av sekreteraren 2022-10-09

prick

Verksamhetsutveckling för klubbstyrelsen
Klubbstyrelsen var den 14-16 september 2022 i Arvika för den årliga verksamhetsutvecklingen. Detta var 5:e gången det genomfördes på detta sätt att det är klubbstyrelserna från alla fyra Volvo CE fabrikerna som träffas. Vi har gemensamma genomgångar, enskilda möten samt rundvandring på fabriken.
Inskrivet av sekreteraren 2022-10-09

bild 1   bild 2
prick

Hösten har rivstartat med full rulle både i produktion och för oss i styrelsen med alla möjliga olika ärenden.
När vi gick på semester så var det ett antal medarbetare som slutade av olika anledningar (pension, nytt jobb mm) så vi började hösten med att få ett antal nya kollegor.
Den första dagen får alla nya medarbetare introduktion från oss i klubben. Introduktionsansvariga är Anette och Toni. Det är mycket information om facket och försäkringar som de matas med på 45 minuter.
Klubbstyrelsen kommer att åka på årlig verksamhetsutveckling under september och vi återkommer med en rapport från de dagarna.
Vi fortsätter med träffarna för alla kontakt- och skyddsombud en gång i månaden och första tillfället för hösten blir den 1 september. Informationen som de får från oss i styrelsen tar de med och informerar till övriga.
Med önskan om en fin höst.
Inskrivet av sekreteraren 2022-08-30

prick

Flexibilitetsavtalet
Klubben och företaget har nu kommit överens och skrivit på avtalet som kommer börja gälla från 1 juli i år.
I konjunkturbanken kommer det finnas 42 timmar och i kortidsbanken 88 timmar. Då årets arbetstider inte kommer att förhandlas om så bjuder företaget på ATK timmarna i år.
Från 1 januari 2023 kommer det gemensamt sättas in 110 timmar  i korttidsbanken och 42 till i konjunkturbanken.
I samband med flexibilitetsavtalet har vi även förhandlat fram ett separat bemanningsavtal. Det säger tydligt att den huvudsakliga anställningsformen ska vara tillsvidareanställning och inhyrd personal får vara max 10% beräknat på de tillsvidareanställda.
Inskrivet av sekreteraren 2022-07-02

prick

Halvårssammanfattning
Ytterligare ett halvår har rusat i väg och vi närmar oss nu en välförtjänt semester.
Vad ska man börja denna sammanfattning med då? Jag startar med det aktuella läget som råder i fabriken. Vilket ni alla är väldigt medvetna om så har vi haft och kommer fortsätta ha en enorm brist på komponenter av alla de slag, det är lampor, kablar, skruvar, filter till tankar och blandade plåtartiklar till svetsen som har saknats i olika omfattning.
När vi precis har kämpat oss igenom en pandemi som varade i 2 år så bestämde sig Putin för att invadera Ukraina, det är en humanitär katastrof så därför valde klubben att skänka 10.000 kr till UNHCR.
Kriget påverkar även oss inom industrin på många vis då många av våra produkter har tillverkats i Ukraina men även i Ryssland.
Vi har haft en tung vår med extremt mycket övertid på tanksvets och även en hel del på andra avdelningar p.g.a. materialläget och de höga prognoserna. Vi startade året med att börja serieleverera overriders till Braås som har lett till en stor utmaning på tanksvetsen men där många har gjort ett stort jobb för att få ordning på det.
Det som oroar oss i klubben är den höga personalomsättningen som råder och den totala av saknande på empati från vissa personer i företagsledningen.
Vi hade ett välbesökt årsmöte där vi hade vice förbundsordförande Tomas With på besök i fabriken, det är oerhört kul att de ser oss och kommer hit för att träffa medlemmar.
Vi hade i april en större information till alla medlemmar om ett förslag till flexibilitetsavtal. Det utmynnade i en medlemsomröstning där ja-sidan vann med 177 röster mot 58 vilket innebär att avtalet kommer börja gälla från och med 1/7.
Vi har jobbat hårt med att få företaget att tillsvidareanställa ett antal personer under året men det går fortfarande alldeles för långsamt. I dagsläget så är vi ca 40 inhyrda och 30 visstidsanställda. Antalet personer som fått tillsvidareanställning under året är ca 30 personer men det borde lätt ha gått att anställa minst det dubbla. Vår platschef är dock livrädd för att anställa med motiveringen att det någon gång kommer en nedgång...
I anslutning till flexibilitetsavtalet så har vi från klubbens sida jobbat med ett nytt bemanningsavtal runt hur vi vill ha nivåerna när det gäller inhyrd personal. Det gamla avtalet sa att företaget kunde ha 20% inhyrda, det nya kommer landa på en halvering av den summan så 10% istället. Det kommer även vara tydligare skrivet att beräkningen gäller endast på tillsvidareanställd personal.
Vi gjorde ett försök att arrangera en familjedag i Kvarntorp med tipspromenad och lite korvgrillning som vi tyvärr fick ställa in p.g.a. för få anmälda men vi gör ett försök i höst igen någon gång direkt efter semestern.
Aktuellt inför hösten är att klubben kommer stå värd för Volvos koncernkonferens, det kommer då förtroendevalda från hela Volvo Sverige till Hallsberg. Detta kommer anordnas första veckan i november och det är första gången vi får äran att anordna konferensen vilket känns väldigt roligt!
Ta nu tillfället i akt att njuta av en välbehövlig semester och så ses vi i höst igen!
Styrelsen för Verkstadsklubben, inskrivet av sekreteraren 2022-07-02

prick
Semesterkort 2022   vykort
prick

OBS! Familjedagen är tyvärr inställd p.g.a. för få anmälda. Vi gör ett försök efter semestern och återkommer med nytt datum.
Familjedag
Volvo Verkstadsklubb Hallsberg bjuder sina medlemmar med familjer på en familjedag lördagen den 18 juni 2022. Tid kl 11.00-14.00 vid Kvarntorpstrappan.
Vi grillar korv, går tipspromenad eller ett till flera varv i trappan.
Läs mera här >>> bl.a. hur man anmäler sig.
Inskrivet av sekreteraren 2022-06-04, uppdaterat 2022-06-15

prick

Organisationsändring
Jan-Olov Carlsson utsågs den 23 maj till ordinarie styrelsemedamot och vice sekreterare under perioden som Erik har en annan befattning. Jan-Olov var förste suppleant.
Inskrivet av sekreteraren 2022-06-12

prick

Medlemsomröstning om flexibilitetsavtalet är genomförd. Reslutatet blev:
236 medlemmar (av 310) röstade vilket gav ett röstdeltagande på 76,13%.
JA fick 177 röster
NEJ fick 58 röster
BLANK/OGILTIG 1 röst
Nu startar förhandlingar med företaget om ett bemanningsavtal som ska löpa parallellt med flexibilitetsavtalet. Ambitionen är att avtalen ska vara på plats 1 juli 2022.
Räknade rösterna gjorde:
Från klubben – Henrik Zegelsson, Anette Nilsson skötte noteringarna.
Från företaget – HRBP Marcus Rohlén
Stort tack till alla som röstade!
Inskrivet av sekreteraren 2022-05-15

prick

Organisationen uppdaterad
Efter genomförda val på årsmötet samt konstituerande styrelsemöte är nu klubbens organisation satt. Under organisation ser du vem som har vilket förtroendeuppdrag.
Inskrivet av sekreteraren 2022-04-10

prick

Årsmöte
Tisdagen den 29 mars kl. 16.15 är det årsmöte för Volvo Verkstadsklubb Hallsberg. Vi välkomnar våra medlemmar till mötet. Vi har en gäst från förbundet och bjuder på mat efter mötet.
Läs mera här >>> om vilka som är nominerade och vilka val som ska ske.
Välkommen med din anmälan.
Inskrivet av sekreteraren 2022-03-13

Prick

Nytt tillfälle för försäkrings- och pensionsrådgivning.
Medlemsförmån för alla som är medlemmar i IF Metall är att få försäkring- och pensionsrådgivning via Folksam.
Rådgivningen sker digitalt med Folksams rådgivare och är ca 1 timme/person. Rådgivningen kan ske på arbetstid enligt överenskommelse med företaget.
Mer information och bokning sker hos Anette Nilsson tel. 073-7656311.
Inskrivet av sekreteraren 2022-03-13

Prick

Bokningssystem för våra släpkärrar
Nu är bokningssystemet för vära släpkärror uppstartat samt nyckelskåpet är i drift.
Läs mera på sidan om släpkärrorna (Information/släpkärror) hur det går till att boka, betala och regelverket för att få hyra.
Inskrivet av sekreteraren 2022-02-12

prick

Arbetstider 2022
Nu är arbetstiderna uppdaterade för år 2022 under information/arbetstider.
Inskrivet av sekreteraren 2022-01-08

prick

Möteskalendarium 2022
Tider för styrelsemöten, kontakt- och skyddsombudsmöten och medlemsmöten är uppdaterade för år 2022 under information/möten
Inskrivet av sekreteraren 2022-01-02

prick
 
logga